SUCCES MET UW E-COMMERCE SITE: 3 BELANGRIJKE STAPPEN TE VOLGEN VOOR DE LANCERING VAN UW E-COMMERCE SITE

De onlineverkoop wordt steeds populairder bij de Belgen. In feite is er een jaarlijkse groei van 18% in het aantal mensen dat via internet goederen koopt. Een concept dat meer en meer zelfstandigen, KMO’s of VSE’s aanmoedigt om hun e-commerce site te lanceren. En toch zullen twee op de drie ondernemers er niet in slagen om een online verkoopsite te creëren.

Het gebrek aan kennis van het internet dat aan de basis ligt van de mislukte e-handelssites.

Het internet is een instrument dat steeds diverser en complexer wordt. Het web zit vol subtiliteiten, trucs in het gebruik ervan, die veel mensen niet kennen bij het opzetten van hun e-business.

Het is dit gebrek aan kennis van het internet en de webmarkt dat heeft geleid tot veel mislukkingen op het gebied van e-commerce. In het algemeen worden de prioriteiten niet gedefinieerd of op het juiste moment op het web geplaatst, is het doel van de verkoop niet nauwkeurig genoeg, enz. Het is daarom belangrijk om na te denken over uw project en uzelf de juiste vragen te stellen.

Drie tips om te volgen om succesvol te kunnen verkopen op het internet

Om te voorkomen dat u de online verkooptrein mist, zijn er drie belangrijke stappen die u moet volgen om alle kansen aan uw kant te zetten.

1. Definieer uw e-commerce activiteit en stel een inhoudsopgave vast

Dit is de belangrijkste stap! Het is raadzaam om te beginnen met het correct en nauwkeurig definiëren van uw activiteit. Zorg ervoor dat u het type producten specificeert dat te koop wordt aangeboden. Het is ook van essentieel belang om na te denken over de organisatorische en structurele gevolgen van de internetsite voor de verkoop (inhuur van personeel, logistiek, uitrusting, enz.).

Vervolgens is het essentieel om de sterke en zwakke punten van uw activiteit te lokaliseren ten opzichte van die van uw concurrenten, om u zo goed mogelijk te onderscheiden. Het is ook belangrijk om de structuur en organisatie van de online sales portal te bestuderen. Idealiter zou het ontwikkeld moeten worden als inhoudsopgave (namen van onderwerpen, pagina’s, productorganisatie, etc.).

2. Potentiële klanten van producten die op het web te koop worden aangeboden, worden bereikt.

Het is erg belangrijk om het publiek waarop u zich richt goed te richten bij het maken van uw e-commerce site, dus wees voorzichtig: vermijd het richten van de doelgroep op iedereen tot elke prijs. Het is een bijna gegarandeerde mislukking! Het internet wordt steeds intelligenter en nauwkeuriger. Het is noodzakelijk om zelf precies te zijn. B tegen B of B tegen B tegen C? Misschien allebei? De persoon die zijn online shop correct wil lanceren zal duidelijk de leeftijdsgroep van de doelgroep, het geografische gebied, het sociaal-economisch niveau, enz. bepalen.

3. Schatting van de doelstellingen die door middel van e-handel moeten worden bereikt.

Om een evolutie van uw e-commerce project te voorzien, is het belangrijk om uw doelstellingen in te schatten. Wat zijn de te behalen verkopen binnen zes maanden? En over twaalf maanden? Het is ook aan te raden om de waarde van het gemiddelde winkelmandje van een koper te schatten en de producten te definiëren die de meeste aankopen genereren, enz.